Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Saturday, April 9, 2011

The Infection Akhirnya telah Terbongkar~


Akhirnya The Infection telah membongkarkan diri mereka .. Mereka hanya merupakan syarikat telekomunikasi sahaja dibawah penyeliaan CELCOM  ... Jom kita terjah Website mereka ...

 
Pendaftaran
 1. Bagi menggunakan perkhidmatan Kolony™, pelanggan perlu mendaftar ke Kolony™. Pendaftaran adalah percuma.
 2. Kolony ™ ditawarkan kepada semua pelanggan prabayar Celcom (Xpax, UOX, SOX, Blue dan Sukses), dan pelanggan Pascabayar/Enterprise.
 3. Pelanggan harus mendaftarkan nama pengguna dengan Kolony™. Nama pengguna boleh mengandungi abjad atau angka, sehingga maksimum 12 abjad atau angka.
 4. Satu nombor telefon hanya boleh mendaftar satu nama gelaran. Pendaftaran hanya boleh dilakukan satu kali sahaja.
 5. Celcom tidak akan bertanggungjawab terhadap setiap nama gelaran yang tidak diingini,tidak menyenangkan atau tidak senonoh yang didaftarkan oleh pelanggan.
 6. Selepas pendaftaran, pelanggan akan diberikan 500 Koinz Kolony ™. 500 Koinz percuma ini hanya diberikan SEKALI bagi setiap nombor talian unik. Pelanggan yang telah membatalkan pendaftarannya dan telah cuba membuat pendaftaran baru dengan Kolony ™ tidak akan diberikan 500 Koinz Kolony ™ percuma.
 7. Pengumpulan dan pemberian Koinz percuma hanya akan bermula selepas pendaftaran dengan Kolony ™ berjaya.
Pembatalan /Pelupusan Pendaftaran dalam 30 hari Grace Period
 1. Pelanggan boleh memberhentikan perkhidmatan Kolony™ dengan menghantar KSTOP ke kod pendek (shortcode) 25333.
 2. Pengumpulan dan pemberian Koinz, dan kebolehan menggunakan perkhidmatan Kolony™ akan diberhentikan dengan serta merta apabila pendaftaran Kolony™ dibatalkan/dilupuskan.
 3. Pelanggan boleh mendapatkan kembali nama gelaran mereka, Koinz yang telah dikumpul, Frens dan orang-orang yang berkawan (Fren) dalam masa 30 hari selepas pendaftaran berjaya dimansuhkan atau dilupuskan.
 4. Pelanggan yang melakukan pendaftaran dalam masa tempoh tenggang/tempoh tangguh (Grace Period) 30 hari akan secara automatik boleh mendapatkan kembali nama gelaran mereka, Koinz yang telah dikumpul, Frens dan orang-orang yang berkawan(Fren). 500 Koinz percuma dari bonus pengaktifan Kolony tidak akan diberi kepada pelanggan yang mendapatkan kembali nama gelaran mereka dalam masa tempoh tenggang/tempoh tangguh (Grace Period) 30 hari.
 5. Semua Koinz yang telah dikumpul, Frens dan orang-orang yang pelanggan berkawan(Fren) akan dibatalkan dan tidak boleh diambil semula selepas 30 hari selepas pelanggan berjaya membatalkan atau melupuskan pendaftaran Kolony ™ mereka.
 6. Pelanggan boleh mendaftarkan gelaran baru selepas tempoh tenggang/tempoh tangguh 30 hari, sebagai pelanggan baru. Semua Koinz yang dikumpul, Frens dan orang-orang yang pelanggan berkawan(Fren) di bawah nama gelaran lama akan dimansuhkan/dilupuskan.
 7. Celcom berhak untuk mengenakan sebarang bayaran melalui Koinz atau dalam bentuk kewangan melalui kredit prabayar atau dicajkan kepada bil Pascabayar / Enterprise bagi sebarang perubahan yang dibuat dibawah nama gelaran berdaftar dan/atau pendaftaran semula di Kolony ™ tanpa sebarang notis terlebih dahulu kepada pelanggan.
Kolony™ Koinz
 1. Koinz Kolony ™ tidak boleh digunakan dalam pertukaran untuk wang tunai, kredit Airtime, Aircash atau apa-apa token dalam bentuk benda/bukan wang.
 2. . Koinz Kolony™ boleh dialihkan kepada pelanggan Kolony™ yang lain (Prabayar / Pascabayar / Enterprise) dengan syarat 10 koinz akan ditolak/didebitkan untuk setiap transaksi.
 3. Buat masa ini, Koinz Kolony™ tidak mempunyai tempoh sahlaku.
 4. Pelanggan boleh menggunakan Koinz untuk menggunakan perkhidmatan Kolony ™ selagi akaun Prabayar / Pascabayar / Enterprise mereka tidak ditangguhkan atau dihentikan.
 5. Celcom mempunyai hak untuk menukar / menyemak semula struktur dan kesahihan Koinz Kolony ™ tanpa sebarang notis terlebih dahulu kepada pelanggan.
Membeli Koinz
 1. Koinz Kolony™ boleh dibeli oleh semua pelanggan Celcom Prabayar (Xpax, UOX, SOX, Blue dan Sukses), pelanggan Pascabayar dan Enterprise.
 2. Pelanggan boleh membeli Koinz Kolony™ melalui SMS dengan menghantar KOINZ <10/50/100> kz ke kod pendek (shortcode) 25333.
 3. Kos untuk 10 Koinz Kolony™ ialah RM0.30, RM1.50 untuk 50, dan RM3.00 untuk 100.
 4. Pelanggan Prabayar harus mempunyai baki kredit yang cukup di dalam akaun mereka untuk membeli Koinz Kolony™. Kredit mereka akan dipotong dari akaun mereka dengan setiap pembelian Koinz yang berjaya selepas mereka menerima notis melalui perkhidmatan pesanan ringkas (SMS).
 5. Pembelian Koinz Kolony™ akan disertakan di dalam bil bagi para pelanggan Pascabayar / Enterprise.
 6. Celcom tidak akan memberi pembayaran balik jika pelanggan membuat pembelian Koinz (Prabayar / Pascabayar / Enterprise) ke denominasi yang salah.
 7. Pelanggan (Prabayar / Pascabayar / Enterprise) tidak boleh membeli Koinz bagi pihak pengguna Kolony yang lain. Semua pembelian Koinz akan dimasukkan ke akaun peribadi Kolony™ masing-masing.
Koinz Percuma
 1. Pelanggan yang menggunakan Pelan Xpax (X2), SOX dan UOX akan diberi Koinz Kolony™ PERCUMA dengan setiap panggilan yang dibuat. Struktur ganjaran Koinz adalah seperti berikut:

  Kriteria Ganjaran Koinz Kolony
  Panggilan pertama hingga kelima dalam sehari 10 Koinz untuk setiap panggilan
  Panggilan keenam keatas dalam sehari 20 Koinz untuk setiap panggilan

 2. Koinz PERCUMA akan diberikan kepada pelanggan pada hari berikutnya. Pelanggan akan menerima notis melalui perkhidmatan pesanan ringkas (SMS) sebagai pengesahan bahawa Koinz PERCUMA telah berjaya dikreditkan ke akaun Koinz Kolony ™ mereka.
 3. Koinz percuma boleh digunakan untuk mengguna pakai kesemua servis dan perkhidmatan Kolony seperti pertukaran mesej, permainan dan lain lain lagi.
 4. Koinz tidak boleh digunakan dalam pertukaran untuk wang tunai, kredit Airtime, Aircash atau (s) token dalam bentuk benda atau bukan wang.
 5. Koinz percuma boleh dipindahkan/dialihkan kepada pelanggan Kolony yang lain (Prabayar / Pascabayar / Enterprise) dengan syarat 10 koinz akan ditolak untuk setiap transaksi.
 6. Buat masa ini, Koinz Kolony™ tidak mempunyai tempoh sahlaku.


KemBAr Dr. RoMZey diTemui....

jumpa ni kat forum mana tah... hahahha,,, klalo giler..sejibik dowh muka diaJeLesNyer PasAL - AIDS


Seorang penderita kanser usus di beritahu oleh doktornya bahwa hidupnya tidak lama,hanya sekitar 2 minggu lagi. Mendengar khabar tak mengenakkan hati, ia memberitahukan anaknya untuk segera mengadakan majlis besar-besaran sebagai tanda perpisahan. Ditengah kawan-kawannya ia menyatakan : "Maaf teman-teman, Saya mengumpulkan kamu semua agar tahu bahawa Saya tak lama lagi akan meninggalkan anda, AIDS telah menyerang tubuh Saya."

Anaknya dengan hairan bertanya : "Ayah, mengapa Ayah berbohong atas penyebab kematian Ayah?"

Ayahnya menjawab : "sssSssst, aku tak mau salah seorang dari mereka akan tidur dengan Ibumu yang cantik, seksi dan menawan setelah aku meninggal dunia kelak !"


GamBar Pelik 2011 --- Bengong ah

Dulu Celcom ni kawan baek ngan Digi lah~ heee
jangan lupa bawak charger kemana sahaja anda pergi..
Diskaun terbaek --- tambah lagi singget...
Lawa Bendera tu bang ...Cara Terbaek SelamatKan kete dari dicuri

Ehhh... kete buruk sapa tuh??...
 
 Takde orang pun... baek tengok lah kete sape ni...

Takde orang pun kat dalam kete ni... Sape punya ni...
Ehhh ... apa yang berkilau bawah tu.. ehhhh... plastik apa ni???..
 Wallah~ ...selamat kereta aku nih... hahahah... mesti xde sape nak curi..:P


Friday, April 8, 2011

DDCZONE JOIN Contest April Sejak kebelakangan ni ramai lah suruh masuk kontest .... sebab hadiah dia best ... me join jelah walaupun tak mungkin menang ... senang jep ... sesape nak masuk kontest ni sila klik banner atas ni haa.... dia suh wat pe jep ... 1st skali kena jadi follower dia...

tengok sekali dua join --- amek ...klik sampai  dapat jadi follower ke -100 ni kalau tak menang lagi ni tak tahu lah ...Okey jadi follower sudah ... skunk dia suh upload 2 gambar dalam facebook... wallah siap... dia kata tak yah tunjuk pape pun atas dasar percaya ... bg aku konsep tu salah... me lebih suka tunjuk bukti dari atas dasar percaya macam tu... tengok lah bawah ni semua da buat....


  
uploada gambar dalam facebook -da siap...

tag 15 orang - tag jelah sesape jep ... hahahha... dua dua buat dah ... 

tag lagi 15 orang - tag jelah sesape jep ... hahahha... dua dua buat dah ...Okey da siap join kontest dia ni... wallah~ ... abg tuan punya blog bg follower ke 100 ni menang k ~ hahhahaha ... :P


Sejarah No. Plat Kereta ???... Apa Ni


Sejarah pendaftaran kenderaan bermula selepas British datang ke Tanah Melayu menjelang Perang Dunia Pertama. Pemberian nombor plat A B C D ditentukan berdasarkan negeri melayu bersekutu msa zaman brtish..negeri pertama yg menganggotai negeri melayu bersekutu ialah perak diikuti selangor, pahang dan kelantan...

Berdasarkan penentuan sebegitu maka dapat dikatakan bahawa negeri kedua yang memiliki kereta ialah Selangor (Plat B) di ikuti oleh Pahang (Plat C) dan Kelantan (Plat D).

Penentuan plat kenderaan selepas itu kemudiannya diubah berdasarkan huruf permulaan sesebuah negeri.

Plat lesen kenderaan di Malaysia bermula dengan huruf tertentu mengikut negeri/fungsi.

Permulaan Huruf Pendaftaran Kenderaan Mengikut Negeri :

A = Negeri Perak
B = Selangor
C = Pahang
D = Kelantan

E = Sabah-Sebelum tahun 1980-an

EJ: Jesselton (Sekarang Kota Kinabalu sejak 1968)
ES: Sandakan
ET: Tawau
ED: Lahad Datu
EU: Keningau
EK: Kudat
EL: Labuan

F = -tiada-
G = -tiada-
H = Teksi
I = -tiada-
J = Johor
K = Kedah
KV = Langkawi
L = Labuan
M = Melaka
N = Negeri Sembilan
O = -tiada-
P = Pulau Pinang

Q = Sarawak

QA dan QK: Kuching
QB: Sri Aman
QC: Samarahan
QL: Limbang
QM: Miri
QP: Kapit
QR: Sarikei
QS: Sibu
QT: Bintulu

R = Perlis

S = Sabah, dulu E

SA: Kota Kinabalu
SB: Beaufort
SD: Lahad Datu
SK: Kudat
SS: Sandakan
ST: Tawau
SU: Keningau

T = Terengganu
U = -tiada-
V = -tiada-
W = Kuala Lumpur
X = -tiada-
Y = -tiada-

Z = Tentera

Z: Pemerintah Tertinggi Tentera Malaysia
ZA ke ZD: Tentera
ZL: Tentera Laut Malaysia
ZU: Tentera Udara Malaysia
ZZ: Kegunaan staf Kementerian Pertahanan Malaysia
JMF: Askar Timbalan Setia Negeri Johor

UPDATE
No plate Special..
Proton: Issued for certain Proton cars.
Perodua: Issued for certain Perodua cars.
WAJA: Issued for Proton Waja cars.
Chancellor: Issued for Proton Chancellor cars.
Persona: Issued for Proton Persona cars.
Satria: Issued for Proton Satria cars.
Tiara: Issued for Proton Tiara cars.
Perdana: Issued for Proton Perdana cars.
LOTUS : Issued for Lotus cars.
KRISS: Issued for Modenas Kriss motorcycle.
Jaguh: Issued for Modenas Jaguh motorcycle.
NAZA: Issued for Naza vehicles.
SUKOM: Issued only during the 1998 Commonwealth Games, which was held in Kuala Lumpur at that year.
XIII NAM: Issued only during the 2003 NAM Summit which was held in Kuala Lumpur at that year.
X OIC: Issued only during the 2003 OIC Summit which was held in Kuala Lumpur at that year.
XI ASEAN: Issued only during the 2005 ASEAN Summit which was held in Kuala Lumpur at that year.
BAMbee: Issued only during the 2000 Thomas and Uber Cup which was held in Kuala Lumpur at that year.
XXX IDB: Issued to members and participants of the Islamic Development Bank conference.

Teksi pulak:
HA: Ipoh & Taiping in Perak
HB: Klang Valley, Selangor
HC: Kuantan, Mentakab & Temerloh in Pahang
HD: Kota Bharu, Kelantan
HJ: Johor Bahru, Batu Pahat, Muar, Kluang & Kulaijaya in Johor
HK: Alor Star & Sungei Petani in Kedah
HL: Labuan
HM: Malacca
HN: Seremban, Negeri Sembilan
HP: Penang & Prai
HQ: Kuching, Miri, Sibu & Bintulu in Sarawak
HS: Kota Kinabalu, Sandakan & Tawau in Sabah
HT: Kuala Terengganu, Terengganu
HW: Kuala LumpurJangan Meniru Taw

Salah ke pempuan x tau masak lelaki tu tau pulak jadi imam


Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja.Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati.

"Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!" Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami.Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja.Setelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya.

''Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat.
''Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala.Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga.

Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam.Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup.Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.

Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya.Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami.
Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam.Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.
Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal.Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola. Begitulah standard yang telah ditetapkan.Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga? Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah.


Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga."Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?" Dengus teman wanita yang lain.Betul juga ya? Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya?
Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini.

Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal.Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri.Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami.

Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa 'queen control'. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang. Jika wanita disuruh belajar, apa salahnya lelaki!Nak Pakai TudunG ke TakNak ???....BoDoH Nyer ORG


1. Baca ini dan fahami ini dahulu.
Sabda Rasulullah s.a.w. :

"akan datang ummatku di akhir zaman terdiri dari kaum wanita yang mana mereka itu berpakaian dalam keadaan telanjang, di atas kepala mereka berbonggol-bonggol seperti belakang unta. mereka ini dilaknat oleh Allah dan tidak masuk mereka itu ke dalam syurga, serta tidak dapat menghidu baunya. dan sesungguhnya wangian syurga itu di dapati jarak perjalanan lima puluh ribu tahun perjalanan." (sokhih bukhori)


gambar hiasan

2. Fikir dan ingat kembali wanita-wanita Melayu Islam baik muda atau tua yang pernah anda lihat di majlis-majlis kenduri kahwin hinggalah ke pusat membeli belah. Bagaimanakah pakaian mereka ? Pernah tak anda ternampak wanita Islam yang berpakaian seperti yang disebutkan di dalam sabda di atas ??

Sudah tentu ramai bukan ?? Begitulah wanita Islam akhir zaman.

..................................................

Golongan wanita Melayu Islam yang tidak risau, tidak takut dan tidak malu untuk tidak bertudung, memakai pakaian jarang, sendat dan ketat mempunyai beberapa alasan yang BENGONG untuk membolehkan cara berpakaian mereka diterima akal:

1. Tutup aurat semua, sudah pasti masuk syurga ke..? Kamu Tuhan ke..?
2. Tudung labuh pun buat dosa mengumpat orang. Walau kami pakai (seksi), hati kami baik...
3. Pakai jarang ke...ketat ke...itu hak kami. Kalau tak suka, (lelaki) jangan tengok..!!
4. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang pada individu yang memandang kami. Seksi itu subjektif..
5. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa..
6. Salah ke kami pakai macam ni. Tutup aurat itu bagus. Tapi kami tak mahu jadi hipokrit. Ini adalah diri kami yang sebenar...
7. Suka hati kamilah pakai macam ni. Kami tidak ganggu hidup orang lain...
8. Apa yang kami buat (pakai) adalah antara kami dengan Tuhan..
9. Ini fesyen... tak salah mengikut fesyen...takkan kita mahu ketinggalan zaman..
10. Kami pakai (seksi) macam ni mengikut arahan photographer/ pengarah filem untuk menyesuaikan dengan scene..
11. Bukan kami tidak mahu menutup aurat, cuma masanya belum sampai lagi...tunggu dulu..

Apa macam ? BENGONG tak alasan-alasan wanita sebegini ?

..................................................

Satu fakta menarik yang perlu sentiasa diingat mengenai tubuh badan wanita. Renung-renungkan soalan-soalan ini.

1. Kenapa wanita sering dijadikan bahan ekploitasi seks di seluruh dunia ?
2. Kenapa wanita sering dikaitkan dengan simbol seks ?
3. Kenapa filem dan gambar lucah lebih memfokuskan kepada wanita ?
4. Kenapa Islam sejak dari dahulu sangat-sangat menjaga kehormatan tubuh badan wanita melalui konsep AURAT ?
5. Kenapa Hawa diciptakan untuk Nabi Adam ?
6. Kenapa wanita diciptakan untuk lelaki ?
7. Apa yang istimewanya tubuh badan wanita hingga begitu mempengaruhi nafsu lelaki ?

Itulah kelainan wanita. Hampir keseluruhan tubuh badan wanita mampu merangsang nafsu seks lelaki. Betis dan peha mereka menggoda, punggung serta kemaluan mereka menggoda, pusat dan dada mereka menggoda, wajah cantik mereka memukau jiwa. Ketahuilah bahawa perkara pertama yang lelaki mahukan pada diri wanita adalah seks.

Maka pada akhir zaman ini, timbullah isu BERTUDUNG TETAPI TELANJANG. Mereka mengaku kononnya sudah berpakaian menutup aurat, tetapi pakaian mereka masih menampakkan bayangan dan bentuk bahagian tubuh badan mereka yang wajib dilindungiAku amat kagum dan tabik gile giler ah  dengan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Sultanah Nur Zahiran ... Kemana mana jep mesti bertudung tak kiralah dalam atau luar negara ... Imej ini yang perlu dicontohi oleh semua wanita Islam di dalam negara Islam ini  .... bukan seperti seperti sesetengah isteri-isteri pemimpin negara Islam yang dibanggakan sangat tu... Entry ini amat kasar bunyinya ... Maaflah kalau ada yang terasa... Yang Baik datang dari Allah yang buruk dari kelemahan saya sendiri... Harap2 ada yang terbuka hati untuk menutup aurat selepas ini --- bukan aurat bertudung sahaja --- aurat perlakuan juga ---saya ni pun bukan baik sangat --- dosa pun bertimbun nih ---sekadar berkongsi ilmu -- jom berubah jom --- :PAll About 26~ Tarikh KiaMat ??


Now take a look at this list.
Gujarat India earthquake 26 Jan 2001
The Rhodes earthquake 26 June 1926
Taiwan earthquake 26 April 2010
Japan earthquake 26 Feb 2010
NE Japan earthquake 26 May 2003
NE Japan earthquake 26 July 2003
North America earthquake 26 Jan 1700
Yugoslav earthquake 26 July 1963

Just got the following from Indonesia and I have translated them for you :

Aceh Tsunami 26 Dec 2004
Jogjakarta earthquake 26 May 2006
Tasik earthq! uake 26 June 2010
Mentawai Tsunami 26 Oct 2010
Merapi volcanic eruption 26 Oct 2010

OTHER HISTORICAL disasters:

Krakatau volcanic eruption 26 Aug 1883 ( 36,000 dead )
China earthquake 26 July 1976 ( 255,000 dead )
Portugal earthquake 26 Jan 1951 ( 30,000 dead )
Kansu, China earthquake 26 Dec 1932 ( 70,000 dead)
Turkey earthquake 26 Dec 1939 ( 41,000 dead )
Sabah Tidal waves 26 Dec 1996 ( 1,000 dead )
Bam, Iran earthquake 26 Dec 2003 ( 60,000 dead )
PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak


Nombor kad pengenalan Sejak 1990, setiap warganegara Malaysia diberikan satu set nombor 12-digit yang unik dalam format TTBBHH-NN-###J sebagai nombor kad pengenalan.

Kumpulan digit pertama (TTBBHH) merupakan tarikh lahir pemilik KP. Kumpulan kedua (NN) pula merupakan kod negeri lahir, iaitu 01-13 untuk negeri-negeri, 14-16 untuk Wilayah Persekutuan dan kod 71 jika lahir di luar Malaysia. Bagi anggota polis, kod yang digunakan ialah 88 manakala untuk anggota tentera, kod yang digunakan ialah 99. Namun begitu apabila seseorang anggota polis atau tentera menamatkan perkhidmatan mereka, nombor kad pengenalan mereka akan ditukar kepada kod nombor asal tempat kelahiran mereka. Kumpulan nombor terakhir (###J) merupakan nombor siri yang dijana secara rawak oleh sistem komputer Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia.

Sebagai pembezaan di antara pemegang MyKad lelaki dan perempuan, nombor terakhir dalam siri nombor kad pengenalan telah di sesuaikan mengikut jantina pemegang di mana sekiranya pemegang MyKad mempunyai siri nombor terakhir berangka genap, jantina pemegang adalah wanita. Manakala jika pemegang MyKad mempunyai siri nombor terakhir berangka ganjil, jantina pemegang adalah lelaki. Sebelum 1990, nombor kad pengenalan warganegara adalah dalam bentuk A####### di mana # merupakan nombor siri 7-digit yang mana nombor terakhir dalam siri nombor tersebut turut sama mempunyai peranan pembezaan jantina lelaki dan wanita seperti sini nombor baru MyKad.


SENARAI KOD BAGI NEGERI KELAHIRAN:-

Johor 01,21,22,23,24
Kedah 02, 25, 26, 27
Kelantan 03, 28, 29
Melaka 04, 30
Negeri Sembilan 05, 31,59
Pahang 06, 32, 33
Pulau Pinang 07, 34, 35
Perak 08, 36, 37, 38, 39
Perlis 09, 40
Selangor 10, 41, 42, 43, 44
Terengganu 11, 45, 46
Sabah 12, 47, 48, 49
Sarawak 13, 50, 51, 52, 53
Wilayah Persekutuan (KL) 14, 54, 55, 56, 57
Wilayah Persekutuan (Labuan) 15, 58
Wilayah Persekutuan (Putrajaya) 16
Negeri Tidak Diketahui 82

p:/s : senang kan kalau da tahu ... kalau ada org menyamar polis atau tentera datang rumah anda senang nak tahu diaorg ni betul polis atau menyamar... suruh tunjuk kad pengenalan je sebelum bagi masuk rumah... kalau kod tengah 88 - polis / 99- tentera


Thursday, April 7, 2011

Malu sebab Bersalin


Seorang wanita muda telah ter'bersalin' di dalam sebuah lif.
Dier pun malu
macam nak giler dan tak mahu kuar dari lif itu.
Pihak pengurusan bangunan
pun memanggil polis, bomba dan psychologist untuk pujuk dier keluar.

Psychologist tu pun cakap ler, "Cik... keluar lah... aper nak dimalukan...
perkara biase jer nih."
Wanita muda yang terbersalin itu pun menjawab, "Tak
mau, tak mau, saya malu."
Psychologist itu menambah, "Alah cik... tahun
lepas saya ader 1 kes lagi teruk... pompuan tu beranak dalam longkang!!"

Mendengarkan kata-kata Psychologist tu jer, wanita muda tu terus meraung
bagai nak giler lalu berkata, "Yang tu pun saya gak, uhwaaa..!!!"JenaMa minyak wangi deym?? - amek ko


Ada sorang mamat tu masuk ke dalam lif untuk naik ke tingkat lapan sebuah bangunan.

Sampai tingkat satu, tetiba je masuk sorang awek cun lagi bergaya lalu menyembur perfume ke tubuhnya."Ini perfume mahal tau..jenama Beverly Hills, RM400 sebotol," katanya angkuh. Bengang giler mamat tu.

Sampai tingkat tiga, masuk lak sorang mak datin juga menyembur perfume ke tubuhnya. "Perfume Vecinza dari Itali, RM1000 sebotol tau," kat mak datin tu lagi angkuh berbanding awek cun tadi. Lagi lar menyampah giler mamat tu.

Sampai je tingkat lapan, pintu lif pun terbuka dan mamat tu sedia lar nak keluar dari lif. "Proootttt!!! Sebelum keluar mamat tu sempat mengeluarkan "gas aslinya" dalam lif tu.

"Telur rebus kedai mamak. Tak mahal, lima puluh sen sebiji jer..,"kata mamat tu selamba lalu berjalan meninggalkan kedua pompuan kerek yang mula termuntah dalam lif.
Cara Make UP terbaik 2011Style Ranggi 2011~KereTa Paling Murah 2011 - Jangan X percaya

 tengok muka muka gembira nih -- naek keta baru katakan 

 bawah tempat duduk ada sound system lagi

 dia nyer badan color2 meyh~
ranggi , bergaya dan unik ~ hahahha