Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Friday, June 17, 2011

Penyamaran ~


Pulang dari kekalahan dalam sebuah perlawanan persahabatan bola sepak... pemain-pemain bolasepak Kg. Pandan dirundung rasa malu yang amat sangat. Kerana itu Hashim dan Roslan bercadang untuk menyamar agar tidak dikenali orang. Hashim yang menyamar sebagai koboi.. berjalan-jalan kekedai di kampungnya... Tiba-tiba seorang nenek menegurnya.. "Hey Hashim..." Kerana terkejut yang beliau masih dikenali orang... dia segera mengubah penyamarannya.. kali ini sebagai Syeikh Arab.... Sekali lagi dia keluar ke kedai untuk membeli barang... Untuk kali kedua dia bertembung dengan nenek.... Dalam hatinya berkata.. Dia takkan mengenali aku lagi.." Tiba-tiba nenek berkata " Hey Hashim" Kerana kehairanan yang amat sangat... "Maaf , bagaimana nenek dapat mengenali saya?" Nenek itu menjawab.. "La engkau ni... ini aku la... Roslan!"Penjual Jam ~

 

Di sebuah kota kecil hiduplah seorang pemuda Arab yang bekerja sebagai penjual jam. Di depan kedai beliau tertulis "JAM 3000, DIJAMIN TIDAK ROSAK" Kemudian ada seorang mak cik membeli jam tersebut, dan baru beberapa minit tiba-tiba jam tersebut mati.
Lalu mak cik itu kembali kedai tersebut dengan hati yang panas.
"Hey... Jamnya rosaklah.. kata dijamin tidak rosak".
Lalu Pemuda itu menjawab dengan slamba,
"Aiks!...Orang Arab kan membacanya dari kanan". ( Rosak Tidak Dijamin )


Jam DInDinG


Ada sekali tu ketua kampung orang asli telah dihadiahkan jam dinding oleh pihak tentera kerana menolong mereka dalam operasi. Alangkah bangganya ketua orang asli tersebut bila jam tersebut di gantungkan di depan pintu rumahnya dan orang kampung sering datang melihat jam tersebut seolah-olah barang hiasan kerana mereka pada masa tu tak tahu bagaimana menggunakan jam untuk melihat waktu.

Suatu hari anak ketua kampung tersebut memberitahunya yang jarum jam tu telah berhenti bergerak. Masa tu punyalah ramai anak buah dia kat halaman rumah sedang melihat jam tersebut.

Maka ketua kampung tu pun konon nak tunjuk terrorlah lalu dia pun menurunkan jam tersebut dari tempat penggantungan dan membelek-belek jam tersebut depan belakang. Beliau ternampak tempat bateri jam tersebut dan telah dengan tidak sengaja terkuis bateri itu terkeluar dari tempatnya.

Entah macam mana ada pulak bangkai seekor lipas di celah-celah tempat bateri tu... beliau pun dengan bangganya memberitahukepada anak-anak buahnya.

"OOOO... patutlah tak jalan drebarnya mati tershepittttt... .!!"Lilin dalam gelas?...


Seorang murid yang nakal bertanya pada guru fiziknya yang garang.
Murid : Cikgu! Saya ada soalan.
Cikgu : Apa dia?
Murid : Sebuah lilin yang menyala kemudian ditutup dengan gelas, lilin tersebut padam.
Mengapa cikgu?
Guru : Sebab tidak ada udara di dalam gelas.
Murid : Salah!
Guru : Habis tu?
Murid : Membuktikan bahawa kita tidak ada kerja nak buat.Thursday, June 16, 2011

Model kete terbaru - Pelanduk

Bilalah nak kuar ni... prototype da ada dah ni... hahahaPenaja Terbaru ke-5 DDCzone - sponsored by Proton ~


Seperti biasa bila ada je penaja baru , pihak DDCzone akan mempromosikan semua iklan penaja.. Pihak DDczone juga mengucapkan terima kasih kepada Nuffnang ( Nuffnang the best) kerana mempromote kepada pengiklan bagi proton untuk menaja blog ini.. dan juga kepada semua followers ddczone yang baca sambil klik iklan penaja... Pihak DDCzone mengucapkan amat berterima kasih kepada anda semua....Kali ini merupakan penaja ke-5 DDCzone iaitu daripada Proton yang mempromosikan kereta Exora keluaran mereka... Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk mereka ... pergi ke website ini...Proton Exora. Berikut merupakan beberapa keunikan proton exora keluaran mereka..
Jurujual bertauliah tul~ hee


Seorang penjual 'vacum cleaner' menuju ke sebuah rumah. Diketuknya pintu depan. Belum sempat wanita tuan rumah itu berkata sepatah pun, dia menghamburkan segala macam kotoran ke karpet ruang tamu.
"Puan, saya yakin akan kemampuan mesin ini. Karpet ini akan bersih kembali dalam sekelip mata. Jika nanti masih ada kotoran yang tertinggal, saya bersedia memakannya," kata jurujual dengan penuh yakin.
"Kalau begitu," kata wanita tersebut, "Mulailah makan. Rumah kami belum ada eletrik." hehe ^^,
Aksi Makan bersama anak -anak~


makan bersama woo... hahhaa


Berbikini di tempat awam... x senonoh betul

 sekali ada 4 daaa... hahhaha
Belalai Gajah... adoii... lucas2Seorang petani yang biasa tinggal di atas gunung, suatu hari turun gunung untuk refreshing. Sesampainya di pantai, dia menemukan buah kelapa.
Karena belum pernah bertemu buah kelapa maka dia bertanya kepada anak kecil yang ada didekatnya : ” nak…. apa ini ? ”
” ooo…. itu telur gajah pak….” sambil ketawa
“oooooooo……..”
Lalu laki-laki tersebut membawa buah tersebut pulang kerumah.
Sesampainya dirumah dia menceritakan kepada keluarganya sekaligus mempersiapkan segala sesuatu untuk penetasan telur gajah tersebut.
Mulailah dia mengerami telur tersebut bergantian dengan istrinya.
Dengan memakai kain pelekat sahaja dia berjongkok diatas telur.
Setelah 1 minggu, anak gadis petani tersebut bertanya pada ayahnya : ” Pak…. ssudah netas belum ? ”
” tak tau tuh….. cuba aja kamu pegang…. mungkin saja sudah netas….” jawab si ayah.
Lalu anak tersebut menjulurkan tangannya kedalam sarung ayahnya dan
meraba-raba……
” Pak…. sudah pak…., telurnya udah netas…… belalainya sudah ku pegang sama….”Rumah TerBakar... hahaha ...Plawok plawok...

 
Di sebuah kedai potong rambut, seorang pemuda sedang dicukur rambutnya. Tiba-tiba masuklah seorang pemuda lain yang kelihatan panik dan berteriak kebingungan, “Jabar, rumahmu terbakar. Ayuh cepat …!!”
Spontan pemuda yang sedang dicukur rambutnya tersebut segera bangkit dari tempat duduknya tanpa mempedulikan rambutnya yang belum selesai dicukur. Dia berlari bagaikan orang gila kerana panik. Setelah berlari sepanjang kurang lebih 1 km, tiba-tiba dia berhenti.
“Hey,” dia berkata pada dirinya sendiri, “Buat apa aku berlari? Namaku kan bukan Jabar”. AduiWednesday, June 15, 2011

Sape punya keje lah ni?....

 xsenonoh betul


Besau giler harimau ni~sakit ouh naek beskal ~

 sakit ouh...merah menyala...
Tuesday, June 14, 2011

Dilarang buat maksiat waktu matahari terbit...
Taxi dalam air... :P

terbaek ah diaorg nih... :PLesen terbaru 2011 - Lesen D

terbabekkk!!!EX5 terbaru di pasaran~

power tuh... style giler


i baru amek lesen "L" lah
Kalau software ni kat lappy takpe lagi~

Anak kambing ke anak manusia ni??

 da lah berbogel hisap tetek kambing lak... anak sapo lah ni? = ="
Komputer lama pun ada manfaatnya ...so jangan buang

 ketip kan... boleh buat tempat bbq