Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Saturday, April 4, 2009

Jenis Hukuman Buat Wanita Di Akhirat...

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.
Ambilkan kisah ini untuk dijadikan pengajaran bagi kaum hawa untuk menjadi titik tolak sebagai seorang muslimah yang berdiri teguh pada agama Islam InsyaALLAH...

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah menangis maka dia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa Rasul menangis. Baginda menjawab, "Pada malam aku di-isra'-kan. Aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Kerana, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Puteri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih. Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya. Aku lihat perempuan tergantang kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kala jengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri. Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang kepalanya seperti bab* dan badannya seperti himar, beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya.Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnyasementara malaikat memukulnya dengan pentung dari api neraka," kata Nabi.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu? Rasulullah menjawab, "Wahai puteriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.

*Perempuan yang digantung susunya adalah isteri yang 'mengotori' tempat tidurnya.
*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mahu mandi suci dari haid dan nifas.
*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah kerana ia berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.
*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka kerana ia memperkenalkan dirinya kepada orang yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.
*Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kala jengking padanya kerana dia shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mahu mandi junub.
*Perempuan yang kepalanya seperti bab* dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."

Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.
Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan

Sabda Rasulullah s.a.w : Sampaikanlah ilmu dan peringatan walaupun satu ayat...

semoga dengan peringatan ini kita terlepas daripada pertanyaan oleh ALLAH S.A.W pada hari Akhirat kelak.. InsyaALLAH...

post by : Ajiebon..
Ajiebon.. : by POST <>


Thursday, April 2, 2009

Alleycats Junior


Time ni tgh jlan2 cari barang2 tuk gimik IT Fair
..lolz...ni rupanya muka aku klau afro stylezz...
Post by: Jenglot™


Wednesday, April 1, 2009

BirthDay DDC --> Private N ConfiDentiAL Vol1

Susah gak nak dapatkan info korunk nie....Mengikut RamalAN..kAJI CuaCa Aku SmalM....Dianugerahkan dengan nama n Tarikh Lahir ini...Harap Korunk leh Hargai Kawan2 Kita DalaM DDc nie.... FrieNds 4Ever...


JaNUARI <---------
29/01/88 MOHD ZAKWAN MD LAZIM a.K.a XewAN

12/01/88 RAJA MOHAMAD AMIN HIDAYAT a.K.a Getsuga

FebRuArI <---------
14/02/88 MOHD HAFIZ HUSSIN


25/02/88 SITI MAZLIAN JUMAIDI a.K.a Gee

08/02/09 SYAHRUL NIZAM HASSAN a.K.a Peng

26/02/88 NOR BAITI SIDEK a.K.a at_4ever
MaRcH <--------07/03/87 AISYAH SIDEK a.K.a Ecah
ApRiL <-------11/04/88 ABDUL SHARULNIZAM SHAARI a.K.a BagoK

13/04/88 ABD RAHIM AHMAD a.K.a Admin & Province


23/04/88 NUR ZAFIRAH ABD HASHIM a.K.a Zaf.d.Gil
29/04/88 NURIRDAYU AZMI a.K.a Ayu


07/04/88 AHMAD NABIL ROSLAN


MeI Mei <--------
07/05/87 SARAH SAMSON SOH a.K.a Mei Mei
02/05/88 NURSARAH AZILAH ZAINI

21/05/88 NURSALASIAH PASRAN a.K.a SaL
22/05/88 RAHIM'MAH MASLAN a.K.a Ema.fendi
JuN <-------

19/06/88 UMI KALSOM MD ISA a.K.a Umi
21/06/88 MOHD FAAIZIE DARMAWAN a.K.a ajiebon
gambar 2 ini telah diambil dengan sengaja oleh pihak yang tidak bertanggungjawab...Kalau ada gambar berdua 2 maksudnya tiada gambar anda dalam database admin...i'm soryy...n
Marilah kita hargai kawan-kawan ddc kita selama-lamanya....untuk bulan 6 berikutnya akan dikeluarkan untuk post yang ke-2 pulak... Tungguuuuu!!!..... :)


posted by : admin