Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Saturday, May 22, 2010

Kod Rahsia Untuk TePON Nokia~


Nie aku cilok dalam website mana tah...papepun semoga berjaya eh....aku pun tak cuba lagi semua kod2 nie sebab aku x pakai henset nokia nie...hahaha...kalau korunk berjaya ke xberjaya ke...jangan lupa tinggalkan komen tau..hahhaa (^.^) .

If you want to know where is your nokia been manufactured( fake or not) --- > READ THIS POST <---

*#06# - is used to check the IMEI (International Mobile Equipment Identity).
*#7780# - resets to factory settings.
*#0000# - shows the software version of your mobile phone.
*#9999# - Phones software version if *#0000# does not work.
*#67705646#
- clears the LCD display(operator logo).
*#147# - This lets you know who called you last (Only vodofone).
*#1471# - Last call (Only vodofone).
#pw+1234567890+1# - Provider Lock Status.
#pw+1234567890+2# - Network Lock Status.
#pw+1234567890+3# - Country Lock Status.
#pw+1234567890+4# - SIM Card Lock Status.
*#21# - This phone code allows you to check the number that "All Calls" are diverted to.
*#2640# - Displays phone security code in use.
*#30# - Lets you see the private number.
*#2820# - shows the address of your Bluetooth device.
*#62209526# - Display the WLAN adapter's MAC Address. It is available only for newer devices which support WLAN such as N80.
*#746025625# - Sim clock allowed status.
#pw+1234567890+1# - Displays any restrictions that your sim has.

*#92702689#
- Takes you to a secret menu where you may find some of the information below:
1. Shows the Serial Number.
2. Shows the Month and Year of your mobile Manufacture.
3. Shows the date at which the mobile was purchased (MMYY).
4. Shows the life time of your mobile (time passed since last restart).
5. Shows the date at which your mobile was last repaired - if found (0000)

To exit from this mode, simply switch off and then switch on your mobile phone.


*#3370# - Enhanced Full Rate Codec (EFR) activation.


- This enables your mobile to work with increased signal strength, use better signal reception.
- This also helps you increase your GPRS speed to some extent.
- It has drawback that your phone battery will be consumed

*#3370* - Enhanced Full Rate Codec (EFR) deactivation. Phone will be automatically restarted automatically. Your battery life will increase by 30% but, phone will received less signal than with EFR activated.

*#4720# - used to activate Half Rate Codec. Your phone uses a lower quality sound but you should gain approx 30% more Talk Time.

*#4720*
- used to deactivate Half Rate Codec. The phone will be restarted automatically.

If you have forgotten wallet code for your Nokia S60 phone, you can use this code reset: *#7370925538#

Note, your data in the wallet will be erased. You will be asked the lock code. Default lock code is: 12345

*#3925538#
- used to delete the contents and code of wallet.

*#7328748263373738# - used to reset security code.

Default security code is 12345

Unlock service provider

: Insert your sim, switch on your mobile and press vol up(arrow keys) for 3 seconds, then you will be asked for pin code. Press C, then press *. A message will be flashed, press * again and 04*pin*pin*pin#

Change closed caller group (settings >security settings>user groups) to 00000 and your mobile will sound the message tone if you are near a radar speed trap. If you set this value to 500 it will cause your mobile to set off security alarms present at shop entrances and exits(works with only some of the Nokia phones.)
To open wap browser, press and hold "0" on the main screen and wap browser will be opened.

Note: Some Nokia secret codes can harm your mobile. So, try these Nokia secret codes at your own risk. Also, some of these nokia secret codes will not work depending on your phone model.

So friends, I have listed almost all Nokia secret codes, I know. I hope these nokia secret codes will help you in configuring your Nokia mobile phones as you wish. If you have any problem in this Nokia secret codes tutorial, please mention it in comments.

Enjoy free Nokia secret codes...[MR.aDMin@DDCzone]


Wednesday, May 19, 2010

13 premium account for my followers

1. www.butterflydownloadnetwork.com (Download Movies, Music, PC Games, TV Shows)
Username : cinemanetwork20
Password : butterfly20

2. www.downloadprofessional.com (Software, Movies, Music, TV Shows, Full version games)
Username : lo886Ees
Password : zAgt88er

3. www.divxcrawler.com (Direct Download Movies, Software and Music Videos)
Username : divx273
Password : 8342729

4. www.sharingzone.net (Games, Software, Movies, TV shows, Music and more)
Username : LODMQYHX
Password : 375021402
Receipt : 4T5W89RD

5. www.watchdirect.tv (Reality TV Shows, Comedy, Old Television Shows, Latest Headlines, Action/Adventure)
Username : cinemanetwork20
Password : butterfly20

6. www.unlimitedgamedownloads.com (Download all the latest Games, PSP Softwares...)
Username : ga20me
Password : ke01feb

7. www.fullreleasez.com (Full version games, software, movies, music, tv shows...)
Username : Af872HskL
Password : XjsdH28N

8. www.fulldownloads.us (Everything you need)
Username : Af872HskL
Password : XjsdH28N

9. www.pirateaccess.com (Applications, Games, Movies, MP3s, TV, eBooks, Security/Hacking, Rapidshare)
Username : yourfrienddalat@gmail.com
Password : CHh5LKPI

Username : xxx_heel_xxx@yahoo.com
Password : MJY0BUY

Username : i_l0ve_u_786@yahoo.com
Password : rYvLgPrt

Username : mubashar_siddique@yahoo.com
Password : F9Gzgwb5

10. www.alphaload.com (Signing up with iLoad comes with a great service, fair prices and an awesome software, which are offered for free for all customers)

Username : AL3429352
Password : ykbcKTNS

Username : AL3429355
Password : RCHAbhKM

Username : AL3429350
Password : gMZNFcyS

Username : AL3429351
Password : cTAkWAxc

Username : AL3429352
Password : ykbcKTNS

11. www.gamedownloadnow.com (Unlimited Game Downloads)
Username : ga20me
Password : ke01feb

12. www.unlimiteddownloadcenter.com (Download Music, Movies & Games)
Username : cu20me
Password : ke01feb

13. www.tvadvanced.com (Online TV, Movies, Music, Games...)
Username : mv03dl
Password : frmvdl


Monday, May 17, 2010

Jalan2 Kat desaru~

aku da bosan kat umah tahap pendekar penyu ... jadi aku punya belek dan belek jumpa arr gamba-gamba lama nie... time nie kitaorg ke desaru.. overnite kat sana... DESARU??...ada ape jek... hahaha...setakat pantai jek...tp papepun desaru terbest laaa kat johor nie...kalau diikutkan pantai dia bersih sangat tp... korang nak tau pe yang aku rasa tak best ngan desaru nie...sbb x boleh mandi ko tengok gambar bawah nie --v--
haaa..tu laaa citer desaru nie x best sangat...tp aku tengok ramai gak yang mandi kat pantai tu....hahaha mayb diorang nie buat2 tak dengar kot... ataupun diaorg ni tak reti bahasa melayu kot... al maklum suma nak jadi mat salleh...hahhaha...pape tah...
Da x boleh mandi so apa nak buat... tengok je arr cam dak tak betul...bosan2...nak cari aktiviti pe yang best pun x tau...so kitaorg decide jalan2 arr kat tepi pantai...
tengok arr pantai nie best betul...cantik jek dan bersih....xder pun sampah-sampah...nie kalau bawak awek dating nie best..hahhaha
hahahha...sebab da tak tau nak buat pe...cuaca panas lak...so diorang nie decide nak beli aiskrim acik nie..kaya gak acik tu diaorg beli aiskrim dia.... aku nie aiskrim camnie bukan leh caya..tah pape laaa diaorg letak dalam aiskrim tu...seb baek arr orang yang jual tu nampak mcm islam...kalau indonesia...tak silap air longkak buat aiskrim...hahaha...teringat lak kat citer yang diorang buat air kat petaling street tu pakai air longkang...x masak...aku baca artikel mana tah..tp kadang2 terbeli gak...dahaga nak buat camner...hahaha

pose sket kat kamera...hahhaha
nie aku tengok kerengga nie...bukan maen banyak lagi...siap berkawan ngan semut lagi...punya arr muhibbah binatang ni sekalian...hahhaha
nie dua orang nie memang takder keje...ingat nie pertandingan ke...macam menang award lak...nak pose kat kamera jek..hahha...lantak arr diaorang

nie da kira artis arr nie.....hahahaha..nak no?...msj aku...hahahha

kalau korang tengok bendera nie kat pantai...so ingt ...PANTAI X BOLEH DIGUNAKAN...hahaha...PENGUBAHSUAIAN TENGAH DIJALANKAN...



muka-muka kepenatan...hahahha...
hahaha..nie idea sape la nie...aku pun x tau...cuma pe yang boleh buat join je ah~...bukan slalu buat jahat nie..kadang2 jek...opsss...haha

abis semua budak nie korunk nak angkut...tak senonoh nyer member...hahhaa

nie arr kalau da bosan sangat kat pantai nie...semua aktiviti diaorg nak buat...ish2...
DESARU~
haaaa...nie arr akhirnya pe yang diaorg buat.... melompat2... mcm x betul kat pantai tu...so seb baek laaa org lalu lalang buat x tau jek...tp mayb dalam hati ckp... wut the hell...hahhaha...



so...kitaorg yang matang sikit nie ...lepak2 je arr sambil tengok diorg meloncat2 cam tak betul...hahahha... papepun semua terbaek ah~... kalau xder diaorg ...xder nyer sampai sini.... korunk bila nak kuar agi.....jom2...aku da bosan kat kolej....jom jenjalan agi...hahhaha...papepun...kalau tersilap ckp...peace..hahahha :)


Lagu Favourite aku~

video

Don't want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me, me are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Me and you, And we are not alone
Different view, We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can't exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now

Through my window, I can see there's
More than you and more than me


Now there's me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real....



Fakta Lawak 2010

1.Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan ….Italy…., jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa
melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila
diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer
daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapimengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita
akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku?


Aku baru tambah fungsi tv ngan radio kat blog nie...


Kalau nak tengok tv...tekan icon tv n then tekan icon pilihan korunk...so happy watching :p