Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Tuesday, March 22, 2011

PeraDuan TeKa dan Menang ~ Deym --- hahaha

SYARAT -SYARAT PENYERTAAN

1. Warganegara malaysia.
2. Merupakan follower DDCzone sahaja. lain-lain anda boleh pergi jauh2 sikit

3. Buat Tajuk Entry Korunk  "Kontest Dialog DeYM DDCzone"..pastu Sila letak banner atas ni kat dalam post tu dan link kan banner ni kat url post ni --- sebab malas aku nak cari post ni.
4. korunk kena printscreen gambar korunk dekat follower DDCzone dan bulatkan pakai paint sebagai bukti follower DDCzone cam bawah ni dan letak dalam post korunk tu...pastikan bulat tu warna cerah.Pastikan gambar dia sejibik mcm bawah ni start dari perkataan "follow us and i will follow u ".


5. korunk nampak ada 10 gambar bawah post ni kan??.... korunk kena reka dialog buat gambar tu jadi paling kelakar dalam dunia ni since DDCzone ni kan tempat klakar ---- ada nombor tu kan --- sila ikut turutan nombor tu eh --bahasa apa pun x kisah janji aku paham dan menarik...korunk nampak kan contoh bawah sekali dia letak gambar--- kira style giler -- pandai2 ah korunk --jangan lupa upload gambar dalam post korunk dan reka dialog bawah dia.. kalau korunk rajin edit tulis ah ayat terus dalam gambar tu.




contoh:-
  
1:   U ni ada2 je --- ambik kesempatan taw kat i ~ awww

6. Segala keputusan tak boleh dipertikaikan.
7. Peluang paling cerah berdasarkan komen korunk paling banyak dalam blog ni -- x kira lah nak komen papepun --- janji nama korunk ada dalam top commentor DDCzone-- x komen pun xpe tp peluang tipis ah... hehhe [kejam tak??].

8. Tak payah tag sape sape --- sebab ni kan kontest untuk my follower je --- Jangan lupa untuk letakkan link post korunk tu kat post ni ---
9. Tarikh tutup : 22 APRIL 2011.

10.Undian untuk pemenang akan dipilih oleh pengunjung DDCzone.korunk nak undi diri sendiri pun xpe ...asalkan boleh menang ... korunk nak pomot poll tu sampai 1000 org pun tak pe...
Poll akan dibuat pada : 23 APRIL 2011.
11. Tarikh umum Pemenang : 15 Mei 2011.

12. Markah dikira seperti ni : Markah aku bagi : 40% Markah Undian Poll : 25% Markah selalu komen blog [10 top commentor]: 35%.

-------------------------------------------------------------------
13. Hadiah bagitahu jelah terus : mula mula nak bagi 200 kat sorang pemenang jep --- tp bila pikir balik kalau dapat RM20 pun boleh topap... so kasi lah tempat1: RM100 tempat2: RM30 tempat3 : RM20 tempat4 : promote blog korunk kat sidebar selama 2 minggu. tempat5 : aku buat banner untuk korunk .. kalau buruk pun xpe janji dapat [ayat kejam].

----------------------------------------------------------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------

contoh - contoh 



70 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

Rahim Pandai said...

maaf -- ada kesilapan teknikal sebentar tadi ni post paling latest --- sila letak url korunk disini

DDCzone said...

http://mimieazam93.blogspot.com/2011/03/kontest-dialog-deym-ddczone.html

DDCzone said...

http://alongusop.blogspot.com/2011/03/kontest-dialog-deym-ddczone.html

HazHand said...

ahah,bnyk gile.. kne tgk mase gk camni.. aku bz..hohoh

Orang Kampung said...

haha.. aku komen ni..
nanti aku komen lgi.. haha

saya bukan tomato said...

semua gambar ke ? banyaknya.. aku bukan sorg yg kelakar..adehh cane nih..huhuh

farhana masdo said...

esok o luse ai join taw . malam ni tak smpat :P

Putri Malu said...

Nah hambek..
http://putrimalupage.blogspot.com/2011/03/kontest-dialog-deym-ddczone.html

"Che Ain" said...

nih nk membunuh ni..ayt ape nk buat nih..

DDCzone said...

@puteri malu -- owhh nanti i review

Rahim Pandai said...

hahahaha ---da makin ramai yang join ---

mimie azam said...

eh,npe dipindahkn kt cni???xpe2...yg pnting mimie first yg join....hahahha...ske3....

DDCzone said...

@mimi --- ok

ieda said...

macam mana nak jadi kreatif nie ?? ;)

DDCzone said...

@ieda -- cuba tengok yang diaorg da masuk kontest ni ... leh dpt idea dari situ

ijam ismail said...

hehe...sgt kelakar..hahaha
=)
good luck smua
=)

mimie azam said...

sesi komen mengomen lak....hahahaha

Along Usop said...

takley jadi nih.. mimie dah potong line nih.. grrr... =p

farhana masdo said...

ramai lak yg join T____T

mimie azam said...

along,,,meh r kite lwn...amacam???ade bran???hehee

conbellydiobeterisme said...

http://jambancomel.blogspot.com/2011/03/kontest-dialog-deym-ddczone.html

kheeyu tohid said...

macam kenal gambar yg dibulatkan tuh ^^

"Che Ain" said...

aduh np bila nk amik pic2 ni xbleh?? cmna CA nk join ni RP oittttt

DDCzone said...

ehh --- orang lain okey jep amek gambar ni --- klik je gambar tu nanti dia keluar ler gambarnyer

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

macam menarik tapi kite tak sekreatif korang sume la...huhu....
papep0n ,gud luck pd yg join !

psst, awk...kite follow ur blog...^^
follower 247..:)

mimie azam said...

mimie trun takhta?????xleh jd nih....saper yg brani mnurunkn takhta beta????kahkahkah....raja yg giler kuase nih.....

Dekcik said...

macam best jew..huhu..

aslann said...

nak joinnnnn!!!! >.<

KyêrulL said...

a

KyêrulL said...

k

KyêrulL said...

u

KyêrulL said...

n

KyêrulL said...

a

KyêrulL said...

k

KyêrulL said...

j

KyêrulL said...

o

KyêrulL said...

i

KyêrulL said...

n

cT cOmey said...

macam mne nk wat comment box ni kuar kotak kcik lagu cm tmpat sy sdang comment ni.. nak wat gak sbb memeudahkan org nak comment di blog saya :)sile tnggalkan maklum balas awak kt shoutbox blog saya eh... tq :)

DDCzone said...

kawan2 sekalian --- sila lihat contoh2 yang da buat yea --- terima kasih ---

aslann said...

a

aslann said...

k

aslann said...

u

aslann said...

d

aslann said...

a

aslann said...

h

aslann said...

J

aslann said...

O

aslann said...

I

aslann said...

N

aslann said...

E

aslann said...

D

aslann said...

http://aslannosf.blogspot.com/2011/04/aosf-kontest-dialog-deym-ddczone.html

aslann said...

weeee~ :D

mr delirium said...

http://seriuske.blogspot.com/2011/04/kontest-dialog-deym-ddczone.html

Halusinasi said...

dh join!

http://justanimefreak.blogspot.com/2011/04/kontest-dialog-deym-ddczone.html

yaya_flanella said...

hee.. kelakar tgk semua org punye. XD

DDCzone said...

amboi yaya -- gelak guling2 lah tu --- jangan lupa join skali --- :P

hafiz hafizol said...

Rahim pandai aku dah juin taw... lalalla...

http://hafizhafizol.blogspot.com/2011/04/dialog-deym-ddczone.html

shida sajee.. said...

Macam mane nak buat printscreen tu ? Tak tau lah . -.-

shida sajee.. said...

Macam mane nak buat printscreen tu ? Tak tau lah . -.-

NadiRah said...

nak ambik gmbar petak2 tu ke???

shida sajee.. said...

Betul2 .. tak tau lah -.-

DDCzone said...

adek2 tak reti print screen yaa??....baca entry ni eh ....

http://www.seoconsultants.com/windows/print-screen/

lepas tekan (clt + prt sc) --- bukak je paint tekan paste (ctr + v) pastu crop atau terus save je... tak paham lagi inbox saya k~ wallah

nelly said...

aiseh .nmpak rumit !!

Iwan Tech Lover said...

ada ka ptot moto naik bertiga boleh kejar moto grandprix :D

jia said...

nak join gak...

jia said...

nak tanya?

Qaseh Qistina said...

menarik.tp sy bukan klako orgnye..hahahhaa..cmne nk bg klako nih

jia said...

http://bahagiauntukselamanya.blogspot.com/2011/04/kontest-dialog-deym-ddczone.html

nah, amek nie.. :) agak agak lah brader, jia boleh menang tak ?.. :)