Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Saturday, December 18, 2010

Letak Jawatan sebagai JKM Kolej 10

Sekarang secara rasminya aku telah berhenti jadi JKM Kolej 10 dengan status Ex-Setiausaha yang paling rajin agi kat kolej... kalau kat kolej banyak benda ah kena buat... Kerja aku yang paling penting buat surat ngan datang mesyuarat JKM.. kalau x datang ... x bergerak ah mesyuarat tu... Kalau diikutkan banyak juga yang aku buat untuk Kolej 10 ni... Hari tu diaorg komplen pasal bas tak masuk kolej.. so aku gi lah settlekan semua tu.. siap gado agi ngan dak kolej pempuan Kolej 9.. hahaha... tergelak lak bila teringat masa tu... pastu isu air.. aku ah yang rajin call pengetua, pak guard, abg hema tu.. last skali kena handle Facebook Kolej 10 tu pasal air xde...
 

Pastu nak citer pasal elektrik tempat row aku tu plak... adoii.. 10 kali kena tendang... tension pun ada... punya ah ngomel dak2 row aku... tambah-tambah sok nak exam pulak...lagi berang ah bebudak ni...aku jugak msj pengetua, call pak guard ngan abg hema.. kalau diaorg simpan no phone aku bukan maen banyak agi... haahha...lagi satu pasal Wifi .. aku da mintak kat MPM tambah AP ( access Point ) kat setiap row... lama betul kena tunggu sebab dia pasang kolej lain dulu.. sems depan baru boleh guna kot... aku da nak bla baru nak pasang... kecewa gak.. tapi tak kisah ah benda tu..janji keje settle..
Kalau korunk nak tau selama ni aku x penah kunci pintu kalau tido ke , gi tandas ke, sebab aku tampal benda ni ah kat pintu bilik.. diaorg mesti takut nak masuk bilik aku... hahaha...rindu pulak kat bilik aku... da ah bilik aku best... single besar... bilik dua org jadi sorang.. mana tak best.. aku tengok jiran aku bersempit jek bilik sama besar ngan aku tapi duk dua orang... nasib baik juga ah aku xde semester depan sebab dia nak jadikan balik bilik mcm aku tu bilik dua orang... perghh.. seb baek da kuar awal2...
ni ah bilik aku... ramai gak jeles aku dapat bilik ni da ah ada dua meja... dua almari... wifi ada tv ada... Bilik aku ni ah markas bebudak junior datang merembat makanan kat bilik aku ni... al maklum aku ni kan pemurah... asyik belanja org makan jep.. pasni korunk xde ah dapat makanan dari bilik ni lagi... tah sape lah yang dapat bilik aku ni plak sems depan... waaa... touching ah mcm ni... rindu bilek aku.... malam2 kitaorg tengok wayang dengan speaaker murah aku tu.... bergegar bilik... terbaek tak pun tengok tv jep kat bilik aku...
 ni ah kondisi masa bilik aku bersepah-sepah.... kalau time exam ngan ada program kena handle maka bersepah sepah ah bilik ni.. malas nak kemaskan... kalau bibik basuh tandas tu lalu nak jep aku suruh dia kemaskan bilik aku masa tu... hahaha...
hahaha... bilik aku bukan setakat tempat tengok movie jep ... ni atas ni nama dia ayub.. masa ni sempat agi bilik aku ni dijadikan bilik untuk photoshoot raya haji... hahaha... kenangan beb~..tengok tu siap de makanan agi... ngee..bilik aku ni memang penuh ngan makanan ah..kalau sehari xde macam pelik jep...tul x jiran?... haha...

 Ni ah jiran sebelah menyebelah yang selalu menghabeskan makanan kat bilek aku.. hahaha...pas ni korunk tak jumpa aku dah... adoii... rindu lak aku nak datang bilik korunk sems depan... touching ah camni... waa!!!!... semester lagi satu tak tau lah dapat kolej mana pulak.. adoii... kolej ni da la hot... sekejap je penuh... sape jiran aku semester satu lagi memang ah naseb baek... untung woo... btw... gonna miss all my friends yang slalu hang out kat bilik aku selama ni terutamanya jiran seblah-- jaga speaker aku tu.. ayub, fariq, shidie,napi, pok jat, piso, lah,  mak anis, mat, badang, pok din, akmal, hazwan, robin, akim ammar dan semua yang tak ditag di sini... hahahha...


6 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

nanareeko said...

aah kan..ak pun nk tergelak bile ingat lik sal isu bas tuh...hahaha..0-0 eyh...heheheh....
sem depan ko dah tade eyh..huhu...sedeyh lak..(tetbe jerk)..ak pun tataw weh taun depan nk duk kolej mane dah...final year dah..huhu

DDCzone said...

hahaha... aku pown same... ko sambung agi ke jadi JKM?...

nanareeko said...

dak aihh..tak larat dah..bg peluang kat adik2 lak....heee..ko LI satu sem eyh...pastu tggal bape sem lagi nk grad???cam cepat ja...ak LI gak tapi sem 3....bulan 5 samapi 7 ja..huhu

DDCzone said...

pas LI ada satu sems lagi... t bulan sembilan masuk balik... kan da pakai sistem sems baru kan?...

fariq said...

haha..tacing laa, sedih la cmni, tak dpt paw makanan kat bilik ko sem depann..alaa sunyi doe..
teension la aku tgk roomate study je, slalu kalau tension je ak g bilik ko.. haha

DDCzone said...

hahahha...syidie study lak... dia maen badminton ngan nisha jep.. hahaha... mengingati zaman dulu... tah pasni aku pun sunyi ah... xleh maen gitar tu agi.. duk utmkl bosan...tuching ah hari2 camni...