Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Friday, December 17, 2010

KeNa Gi KurSus Plakkk!!!...

Sebenarnya aku tak tahu pun kewujudan poster ni... ingatkan xde poster pape pun... so cuti yang lepas aku melepak ngan kursus ni memandangkan xde keje nak buat kat rumah... so boring2 g ah kursus... daripada menghabeskan beras kat rumah kan... lebih baek aku g kursus ni... FYI poster ni aku cilok kat blog member kursus aku Yat ( nama sebenar dirahsiakan) ... hahahha...
Ni lah tempat tinggal kitaorg ... mcm sekolah kan?!!
bilik ni sepatutnya 2 org jep -- sesak ooo...
Sebenarnya pe faedah aku  masuk program ni?... korunk mesti x tau kan sebab pe aku masuk program ni.. program ni banyak faedah yang sememangnya korunk tak taw… faedah yang paling menguntungkan adalah korunk boleh dapat geran kerajaan sebanyak rm200 ribu.. untuk berniaga jep… t kalau sesak2 ke kalau da menganggur ke… boleh ah masuk niaga pulak.
aku bersama roomate aku ~ halim ngan hadi ( semua ada abdul kat depan... hahaha... 3 abdul)
Kitaorg  masuk program ni selama 5 hari .. kat D’village Melaka… tiap2 hari adalah ceramah-ceramah… ada yang best ada yang mengantuk…. Overall okey ah… xde ah yang sampai boleh tido.. banyak benda dia ajar mengenai bidang keusahawanan ni.. tadi baru jep aku terserempak ngan budak UniKL kat alamanda … niaga barang IKS… ada  pertandingan seluruh Universiti.. Hadiah dia RM10 ribu.. best… menarik giler.. diaorg jual time launch hour… tah boleh laku ke tak tu… hahahha…
yang baju putih ni aku suka dia... tapi x sempat nak minta no phone... hahahha
huh?... nak bukak syarikat sems depan?...

asal ada pisang?... hahahha...kitaorg cilok pisang kat cafe- kat sini gula ngan kremer amat berharga.... sekejap je da hilang semua

Berbalik kepada kursus ni… kitaorg x sempat nak kuar ke mana2 sebab dijaga bagai menatang minyak yang penuh… hahaha… betul lak peribahasa aku ni… kalah karam singh walia tu… ada laa hari pertama ada dak buat hal keluar.. mengamuk  penjaga kitaorg tu… tapi ada satu masa tu diaorg bagi keluar riadah… aku ngan roommate aku pe lagi mengambil kesempatan melarikan diri men”snap” gambar di sekitar kawasan D’Village tu… seb baek diaorg x perasan kitaorg menghilang… hahaha…
snap-snap
Masa melarikan diri dari fasilitator
kat sini pun boleh lah nak snap....
ni jalan belakang zoo...  bukan pintu depan ah...
papan tanda ni pun keroh jugak... hahhaa..

hahaha... kamera aku pun boleh tangkap gambar lompat gak...

Roomate aku ngan aku sekali secara automatiknya mempunyai hubungan sulit ngan beberapa fasilitator kitaorg… sebab tu kitaorg mendapat layanan agak okey laa… hahahha…kitaorg punya aktiviti habes jep sampai 10.30 malam… kira okey ah… malam2 jep… roommate aku ajak maen Catur bistari… korunk taw x pe catur bistari tu… kira mcm jutaria ngan monopoly gak ah… Cuma duit diaorg sampai  billion2… sebenarnya bukan nak maen sangat pun…  kira2 dapat lawan ngan perempuan2… sambil2 boleh berkenalan bagus gak….xde laaa rugi datang kursus ni…maen punya maen sampai ah kul 1 pagi…sok lak da mula mengantuk ah masuk dewan balik dengar ceramah.

diaorg ni maen jongkang-jongket - ni nak amek ati nih... hahaha
yang belakang sekali tu pun fasi gak... ajak maen nak bodek jep... hahaha

yang ketiga ni... aku selalu minta tolong dari dia... dia terbaek... nama khalilah... she introduce me to this seminar...

Ni ah catur bistari yang diaorg maen sampai kul 1 pagi tu

Catur bistari ni ada pertandingan juga taw… sape menang leh dapat kereta…  berbaloi gak… sape jaga bank pun dapat elaun ngan baucer KFC… terbaek…. Kalau korunk nak taw pasal pertandingan tu sila rujuk biro keusahawanan UTM ataupun hubungi En.Ishak HEMA pas office hour… Bilik kitaorg kat sana xde ah besa sangat … sepatutnya 2 org jadi tiga org satu bilik .. btw okey ah duk dalam bilik …x duduk dalam khemah… hahaha…Aku nyer roommate nyer trademark ~Buebelle~…ni  nama satu syarikat spa yang bagi ceramah hari tu… tah mcmmana tah leh lekat nama ni… ~Buebelle~.. ada jugak Datuk  TNC  datang bagi talk ngan Lan A to Z… datang pasal lelong.com … promote barang diaorg kat kitaorg ngan bagi tips2 mengenai usahawan ni..pas habis talk dia siap nyanyi lagi... adoii...
 
ni Lan A to Z -- bicara lelong.com
ni ah cik puan nureen SPA "buebelle"~ our trademark ... kitaorg da mcm duta dia lak... haha
bersama yat menunjuk baucer spa yang kitaorg dapat..
ni bincang pasal bisness planning
bersama Datuk TNC ... bicara pasal personaliti
Hari last paling mencabar ngan best… da laa hujan kat MITC … kitaorg kena jual barang kat org luar…punya ah macam2 barang kena jual… group aku dapat barang secret garden… group lain ade sampai dapat ubat kuat, minyak kereta, makanan, dan mcm-mcm lagi… hahhaa… makjun gamat emas tu ah nama ubat tu… hahaha… diaorg kena jual barang-barang tu…last skali kena present… Untuk pengetahuan korunk program ni banyak bantu korunk dalam bisness.. kalau korunk Nampak poster ni lagi… jangan lupa ah nak masuk… tak rugi pun… kalau dapat geran kerajaan tu… korunk juga untung… Tu je ah aku mengarut2 kat sini… sape x reti baca ayat aku jangan nak mengomel okey… hahaha… btw thankx sebab baca… korunk terbaek… :P
ni ah masa sebelum bertolak nak mula niaga kat MITC
Group kitaorg S&D Technologies
Ni diaorg tengok demo tuk promote barang....
xde ah sebenarnya diaorg basking tuk tarik pelanggan..

yang kat sana tu buat2 kecoh... so pelanggan datang ah...
Banyak pengalaman yang kitaorg dapat masa pergi kursus ni... antaranya mcmmana nak uruskan kewangan... pengalaman CEO2 syarikat yang baru dan lama dan banyak lagi lah knowledge2 yang baru kitaorg dapat...kalau ada lagi nak pergi lagi lah program mcm ni... hahha... :P



3 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

Zaty Rosli said...

ooOo..cilok my pic ea...
heheheh~...
yat nak post entry tak terpost...busy ngan business...agagagag~

DDCzone said...

huh... alamak kantoi lak... hahaha... perghh... buat bisness pe jep skunk... da maju eh yat skunk...

jia said...

:)