Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Thursday, March 17, 2011

a StoRy Of MaMai


Tengah aku nyenyak tidur bini aku gegar badan aku " bang, bang...tak kerja ker" dah pukul 6.30.* Aku pun kelam kabut ler masuk bilik air mandi dan terus solat subuh.

Lepas dah siap berdressing dan sembur perfume lebih kurang dan berbreakfast aku gi start enjin kete. Kat luar gelap lagi  masa tu macam nak hujan lebat giler, Aku pun tunggu enjin aku panas.

Lopeh tu aku pun drive ler ke tepat keje aku, jalan aku nengok basah jer macam baru hujan lebat dan kenderaan pun kurang. Lepas punch aku pelik gak nengok member aku sumer blum sampai..

Aku ngan sukarela mengepunch dia orang punya..Aku rasa tu hari macam lain semacam ajer..Sorang pun takde kat ofis aku..Aku pun lepak kat pondok jaga sambil isap rokok. Aik..jaga pun takde mana dia orang pegi nih..

Kemudian ada orang beri salam dan aku nengok pak cik jaga tu.. Aku ngan sengih-sengih tanya dia " dari mana Pak Cik?" dia jawab.."baru balik solat Maghrib kat surau...ha yang nko ni maghrib-maghrib datang sini apsal?"

Hah? Maghrib? Aku dongak ke langit bintang-bintang kan main banyak memeriahkan langit yang hitam legam..Aiseh aku baru ingat tadi aku tidur petang-petang tadi lepas Asar ngan bini aku ngan anak aku coz petang minggu tadi, hujan turun lebat giler. Habis program aku ngan* orang umah aku nak gi shopping kat Carrefour.

abis tu dah hujan dan kilat pun sabung menyabung nak tengok tv pun takut.Last - last aku ngan bini aku ngan anak aku gi tidur..Aku pun memberi alasan yang* ngan pak cik jaga tu, aku tunggu anak aku gi tuisyen padahal anak aku baru dua tahun..dan aku pun trus blah.

Har..har..har padan dengan muka aku...kan orang alim pun ada kata* tak baik tidur lepas Asar coz boleh menyebabkan giler. Ha aku pun tadi macam orang giler la tuh..kah..kah...kah...


4 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

Along Usop said...

sungguh tebal wajahmu....
















wakakakakakakakakak!!!!

siap punchkan org lain lagi!!

hahahahaahah

farhana masdo said...

org len dpt gaji lebih ar msuk keje wt OT . HAHA

muniraksasa (; said...

betol. memang gile.

"Che Ain" said...

buat la 44petang confom msuk tg rambutan..