Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Saturday, March 19, 2011

My Memori Lane 70/80/90 an nyer Cite


- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
 

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- Time masuk skolah jep famous ngan rambut sikat tengah . Aweks tengok cair beb... hahahha... lol.. mak tolong sikatkan seblum g skolah.

-Waktu rehat lak - cikgu suh beratur panjang tepi longkang untuk gosok gigi




- kalau bosan maen game ular xpun maen game dam aji. tp kalau pempuan mesti maen game pasang2 baju kat patung pempuan separuh bogel tu... hahahha...


- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna buat tikar, kolaj la, ape la...

- sape yang kaya sikit , kalau cikgu xde kat kelas mesti beri makan binatang peliharaan diaorg -- x pun lawan dengan binatang peliharaan diaorg ngan member seblah..


- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- Kalau g kedai mesti belek majalah ujang , apo, Utopia, Doreamon, Mangga.. pastu beli lolipop 20 sen ... hahahha

-Xpun kalau gi kedai mesti save duit syiling tuk maen game kedai apek - game macam mario guna mesin - kalau menang mesti kuar kacang -- xpun isi singgit pusing dapat hadiah...


-Game maen tikam pun best gak - kena pilih kertas- sape kena dapat hadiah beb-- punya lah aim hadiah best tp x dapat pun..:9


- balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats,Sailormoon, Momoru, Doreamon, Shin Chan, Dragon Ball tv2, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ Ni barulah zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang....mesti diorg tersengeh2 bace mende nih.


7 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

akuwanblur90 said...

jom lawan pemadam.. jom jom hehe

Pakcoh said...

Rahim.. aku ade pemadam yang bentuk Maggi tu.. yang tu ketua tu..

♥sophie♥ said...

heee,suke suke ;)
teringat tyme zaman kanak² ribena :D

Along Usop said...

Usop Sontorian.. hahahahahaahah!!!

terase jap.. =p

tapi tetap best weh.. =)

Orang Kampung said...

haha.. teringat zman sekolah dlu2..
main tikam tu yg pling femes..
abis duit aku..

mimie azam said...

ske jgk kumpul2 pemadam...blh dkatekn 1hari,1pemadam....hahaha...tp xpena gune...

muniraksasa (; said...

main game pompuan ketas3 tu.