Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Friday, December 12, 2014

Di Tibet mayat diberi makan burung daripada ditanam/dibakar

Kebanyakan orang tibet adalah Budha yang percaya pada kelahiran kembali. Setelah seseorang meninggal, tubuh mereka dianggap tidak lebih dari plastik kosong yang perlu dibuang.

Disebabkan kondisi geografik tanah tibet yang berbatu serta curam akan sumber daya kayu,mereka akhirnya lebih memilih untuk melakukan penguburan langit daripada membakar jenazah-jenazah, kerana dianggap lebih praktis.

Perkara ini memang mengerikan bagi kita yang belum pernah melihatnya, namun bagi umat Budha di Tibet, penguburan langit (sky burial) merupakan kemurahan hati bagi orang yang meninggal, kerana mereka memberikan tubuhnya sebagai makanan untuk makhluk hidup lain.

Foto-foto di bawah memperlihatkan proses penguburan langit (sky burial) yang dilakukan oleh orang-orang Tibet.
Surat cinta pencuri kepada ustaz yang dipecah cermin keretanyaMangsa imam Masjid Assyakirin di Gombak. Ustaz Muhaimin. Kejadian berlaku punca daripada si pencuri yang memecah kereta si ustaz pada kejadian. mungkin ustaz ni ada baca something or solat hajat ke menyebabkan si pencuri menghantar surat cinta ini?


Kecoh di Alam Maya hantu di MID-VALLEY TIANG F15Baru- baru ini ada orang tengah bergambar nampak sesuatu di tiang f-15 mid valley. Tak tahulah betul ke x, yang pasti menarik kan?... tiang f15 mid valley.. hehehe.. berani ke kalau parking sorang sorang kat mid-valley lepas ni?Nuffnang CPUV : Maybank #ILove
Sekarang ni maybank buat promosi besar besaran namanya MAYBANK #Ilove yang mana menyediakan banyak hadiah yang menarik bagi pelanggannya yang setia. Kepada yang baru apply kad kredit maybank anda berpeluang untuk memenangi  Kereta Polo Sedan. Maybank #ILove ada 6 jenis pertandingan yang ditawarkan melibatkan hadiah yang menarik untuk dimenangi. Kepada yang mempunyai akaun bersama Maybank. Jom terjah apa yang menarik di maybank. Klik link di bawah :


Maybank is spreading our love to the community through a series of special offers for its card members and mortgage customers. From a chance to win a Polo Sedan when you apply for a new Maybank Credit Card and start spending, to 100% Cashback when you spend using your Maybank credit card. Don't miss out on these offers now!

I Love 5 Polo Sedans

I Love 100% Cash Back

I Love RM100 M2C Cash Back

I Love Balance Transfer

I Love Bonus Airmiles

I Love My New Home

Note : Thanks to Nuffnang and  Maybank #ILove  because sponsored us through Nuffnang CPUV Ads

tag : nuffnang CPUV, nuffnang ads, maybank, maybank ilove, maybank #ILove, MAYBANK ILOVE, #ILove, maybank


Wednesday, December 10, 2014

Patung jadi Pengganti penduduk kampung
Seorang wanita yang bosan selepas kampungnya semakin sunyi mengambil keputusan membuat lebih 100 patung menyerupai manusia untuk menggantikan penduduk yang telah meninggal dunia dan berhijrah ke kawasan bandar.


Wanita itu, Tsukimi Ayano, 65, berkata, dia bosan selepas kampung Nagoro yang didiaminya menjadi seperti kampung hantu apabila ramai penduduk berhijrah dan sebahagian lagi meninggal dunia.

Katanya, dia pulang semula ke kampung halamannya yang terletak di wilayah Tokushima di selatan Jepun itu kira-kira 13 tahun lalu untuk menjaga kedua ibu bapanya yang telah uzur.

“Bagaimanapun, selepas ibu bapa saya meninggal dunia beberapa tahun lalu, saya mula berasa bosan dan sunyi kerana semua jiran saya sudah tiada.

“Kini kampung ini didiami oleh beberapa penduduk warga emas sahaja dan lebih membosankan saya adalah penduduk yang paling muda,” katanya.

Menurutnya, dia kemudian menjahit patung-patung itu dengan menyerupai penduduk kampung yang dikenalinya dan meletakkan patung berkenaan di kawasan kedai, perhentian bas dan juga sekolah.

“Semua kawasan itu sunyi kerana tidak berpenghuni tetapi patung ini mengembalikan semula suasana ketika kampung ini sibuk dengan penduduk,” jelasnya.