Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Friday, November 1, 2013

Starbuck disahkan haram oleh JAKIM?


INI YANG MEREKA KATA

STARBUCKS Telah Disahkan Haram Oleh JAKIM . Semua Chocolate , Vanilla Dan Coffee Drinks Kat Coffee Bean Dan Starbuck Contains E471 (Emulsifie r 471) , Mono Diglycefi Deswhich Dr Animal Origin (Port) . Respberry Frap Guna Cherries Yang Dicelop Dalam Arak. The Tiramisu Ada RUM . Tolong Sebarkan Kat Umat Islam . Hubungi JAKIM03-8886 4000 Untuk Dapatkan Maklumat Lanjut . TOLONG SEBARKAN! 

LINK  KATA MEREKA


JAKIM SENDIRI SEBAR FITNAH?

Malas nak komen sebab bukan makan pun benda ni. Ekeke.. Nanti nak dapatkan maklum balas dari jakim.


JAWAPAN DARI JAKIM PASAL ISU NI DARI WEB DIA

Pengguna yang dihormati sekalian,
Adalah dimaklumkan bahawa kebelakangan ini Jakim menerima pelbagai aduan dan pertanyaan daripada orang ramai mengenai status halal syarikat-syarikat berkenaan:
  • McDonald’s
  • Secret Recipe
  • The Chicken Rice Shop (TCRS)
  • Starbucks
  Sukacita JAKIM menegaskan bahawa Sijil Pengesahan Halal Malaysia bagi syarikat-syarikat berkenaan tidak pernah DIGANTUNG / DITARIK BALIK sehingga kini. Syarikat-syarikat pemegang sijil halal sentiasa dipantau secara berkala oleh JAKIM dan mendapati piawaian pensijilan halal Malaysia sentiasa dipatuhi.
  JAKIM menyeru kepada pengguna di luar agar tidak terpengaruh dengan berita-berita PALSU di laman-laman sosial yang sengaja disebarkan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab.
  Sebarang maklumat atau keterangan lanjut, para pengguna boleh berhubung terus dengan Pegawai Perhubungan Awam Bahagian Hab Halal Jakim di talian 03-83150200 (109) dan emel di nadiazammil@islam.gov.my.
  LINK JAWAPAN (updated 24/10/2013)


  0 Rakyat DDCzone Berkata -kata: