Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Wednesday, January 26, 2011

New Facebook Profile Awsome


 

Aku terbaca dalam satu blog ni pasal profil facebook baru ni. Agak menarik jugak entry dia. Jadi,  meh kita buat macammana dia ajar... style giler.. kredit to the author

1) Mula mula print screen korunk nyer facebook profile
2) Bukak potoshop atau paint
3) Guna Slice tool (atau Crop tool) dan pilih ah gambar mana korunk nak . kalau guna photoshop lagi senang korung boleh buat gambar tu kabur dan crop. kalau guna paint susah oo..
4) Crop mana yang patut ikut saiz kotak2 yang korunk print screen tadi
5) Upload kat facebook. Yang main profile yang besar korunk pilih. "make profile picture". yang lain-lain korunk tag nama korunk kat gambar korunk tu.
6) Pastikan korunk tag gambar lagi lima kotak tu satu persatu dan mulakan dengan gambar akhir sekali.

Kalau nak yang akan buatkan untuk korunk. Tau ah korunk memang malas nyer cuma kena upload gambar je sila ke web ini : profile-maker.com

maen bunga pun jadi

 berapiii~


kalau nak tunjuk skill pun boleh


pac man attack

yeahhh ... :P


eyes of me

nyum nyum
yang ni aku paling suka... lawa giler
express urself

Atas ni profile picture yang aku da buat.. Ni biasa jep daripada yang atas2 ni... Baru aku sedar style jugak  profile facebook baru ni....Jadi marilah ramai- ramai tunjukkan bakat korunk kat facebook ni...haaa... tengok video bawah ni... cool kan???...
video


2 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

DDCzone said...

ceh... baru aku tau ada aplikasi untuk buat benda ni..

"Che Ain" said...

huihh adik sy pun buatt..sdgkan sy xbuat pun..