Update Paling Cepat Hanya di FaceBook

Selamat Datang Ke DDCzone .. Blog Yg Update Setiap Hari.. Kalau nak tengok TV 1,2,3,7,8..Klik Gambar Chatroom tu p/s: minta JANGAN LUPA LIHAT DAN KLIK IKLAN PENAJA DDCzone. Banyak benda Menarik dari penaja kami. Iklan kat Sidebar tuh... Terima kasih..Hurmm... Sesaper nak Ping Blog boleh ke Group FB DUNIA BLOGGER..sila klik dan ping blog anda disana ok... Tq

Tuesday, June 16, 2009

Pd? TaNjuG BiDaRa?


Cuti TerAkhir Mr admin ngan dak2 bilik... ingatkan kitaorg nak g kedah ke, langkawi ke, tetapi memandangkan da kena kuar bilik arie isnin... so terpaksalah g yang dekat jek...Ikut jejak langkah ke PD je lah... rancangan nie tah dibuat dengan tergesa-gesa... si peng ngan raja xnak ikut... so lantak arr diaorg... seblum tue kitaorg singgah jap kat umah akak mr admin nie amik sorang lagi pengikut mr.admin...haha jadi pak turut je arr... by d way he's my d best friends...pas suma siap... g arr naek moto merempit ke Seremban..blogger-emoticon.blogspot.com x jauh sangat laaa dari umah akak admin so senang arr...Naek moto nie agak penat jugak arr... ngan beg macm setahun nak g sana... haha...

Pergi kul 4.30 sampai kul 6... owhh ... penat giler... nasib baek arr bawak laju kalau x.. malam gak arr sampai... sampai sana x tau nak buat pe... lagipun g sana bkan ada map pun pakai redah jek... ikut sign board... nyaris2 nak tersesat... nasib baek ada akak comel keje kat stesen minyak tue bagitau jalan... comel gak akak tue.. tp dia punya citer mak aii...akak tue peramah betul... mengalahkan pertandingan bercerita... baru tanya pasal arah jalan... haha...pastue pe lagi merempit gak arr ke sana...


haaa... sampai jugak kat PD nie akhirnya, ktorg punya arr rewang2 semua pantai, nampaknya kawasan nie jek x di jajah lagi.... kitaorg x g mana tue.. teluk kemang ke pe namanya.... kat sini mcm best jek... pe lagi amik je arr port kat sini... biasa arr baru 1st time datang kt pd nie naek moto... haha... jiwa remaja... banyak gak arr tengok pasangan2 couple time2 maghrib nie... haha... sampai ada yang tangkap gambar kawen kat tepi pantai... basah arr gaun makcik tue pakai...

Seblum kitaorg g cari2 pantai... kitaorg beli makanan jap kat billion PD... x tau nak beli pe lagi time2 nak maghrib nie... dak nie plak asyik nak mandi jek...admin kata..." oit da maghrib "...diaorg still nak mandi gak... papepun atas nasihat... mereka pun x jadilah mandi...betul ke?blogger-emoticon.blogspot.comhaha...pas smayang maghrib... kitaorg pe lagi... g pasa malam arr kat seblah port kitaorg ni... malam tue ada gak org buat pe tah... ada show sket malam tue... semperna apa tah.. anjuran mara... adalah ramai org malam tue...best arr malam tue x arrr bosan sesangat...

Kat pasa malam nie pe yang kitaorg beli?... haha.. xder pape pun... kitaorg beli air cendol jek... ngan kuih sikit... besar gak kat pasa malam nie... yang menarik kat pasa malam nie adalah pokok kat tepi jalan tue diaorg pasang lampu... macam pokok krismas tue... bukan lampu biasa... cahaya dia turun dari atas ke bawah... best usha pokok... sebb tue x de selera nak makan... haha... bohong... disebabkan xder pape nak beli... kitaorg pun pe lagi g bandar PD arr usha fun fair kat sana... admin tengok mcm best jek... so kitaorg g arr usha... da lama x g fun fair... sekali sekala jadi budak2 jap... okey pe ...hehe...

haha... punya arr kupon mahal... 1 = RM2 ... main game nie pun kena dua kupon... bajet tengok kotak hadiah besar semacam jek.. last2 dapat pensil warna jek... buang tenaga jek...by d way... it a fun game....biasa arr lama x maen... ingatkan dapat moto besa tue... haha harapan jek... ;)

Pas puas rewang2 kat fun fair nie... pe lagi nak buat... arghh... awal lagi baru kul 11... kitaorg pun tengok semua pasaraya udah tido dibuai mimpi... pe nak buat... ingatkan nak g seremban... maleh laaa plak... atas idea faizal... kitaorg pown g arrr melaka... bajet nak g alor gajah.. last2 g tanjung bidara je arr... malam tue bukan mengambang... best arr ... kat sana awal2 ingatkan xder org coz da pagi... tengok2 ada laaa pakcik2 makcik2 buat joget lambak kat sana...pe lagi kitaorg join dengar je arr... dak2 laaen kat sana mayb sound trouble kot... pakcik2 makcik2 tue nyanyi kalau best xper gak... papepun kitaorg yang berempat nie... layan dengar je arr... kira best gak arr suasana malam tue...suasana romantik dengan sound trouble pakcik tue nyanyi... haha...
Pas beberapa jam kat tanjung bidara nie kitaorg berpatah balik ke PD... memandangkan kitaorg x makan lagi... da kul 1 lapa laaa plak... dalam perjalanan pulang tue... kitaorg lalu tempat gelap giler... satu lampu pun xder... ada 2, 3 jalan bau bunga kenanga... ahhh... nasib baek moto x rosak time tue... kalau x.. seram!!!!..Masa nak sampai PD plak... kena tahan ngan polis plak... punya arr roadblock... sampai 3... kitaorg kena 2 kali tahan.... nasib baek kitaorg nie dak baek2... hahaha... perasan... abg polis tue da macm member plak... boleh borak2 ngan kitaorg... punya arr kelentong abg polis tue.. kata nak balik KL... padahal nak g PD... hehe... sian dia kena tipu..Malam tue moto admin, mcm biasa arr pancit... rempit nyer pasal....kalau kat melaka tu... 140 pun sampai... nasib baek bengkel moto seblah jek....pas makan kitaorg jalan kaki ke port kitaorg tuk tido..
Pagi tue ...diaorg tido atas kerusi panjang kat port kitaorg tu... Malam tue ramai dak2 india buat parti liar kat tempat tu... punya arr bising... malam tue sampai subuh baru diam...punya arr bising... da penat nyer pasal...tido je arr... walapun x selesa...nasib baek diaorg x kaco kitaorg... kul 4 tue plak ada orang collect sampah... haaa... lagi tension nak tido...nie gambar2 kat atas nie suma baru pas bangun tido... haha...So... da lapa nyer pasal kitaorg gerak arr ke tempat moto... jauh gak bengkel 2 dari port kitaorg...


Pas amik moto... kitaorg pe lagi nak balik arr... tapi disebabkan da sampai sini... kitaorg pe lagi g mandi laut arr.... buat penat jek datang x mandi...haha...pagi tu ada 17 ferrari konvoi... punya arr laju diaorg bawak...smart gak... haha...kenangan terakhir bersama-sama...sampai bilik pe lagi tidooo.....hehe
posted by : Mr Admin


2 Rakyat DDCzone Berkata -kata:

jia said...

bestnyer...

jia said...

walaupun saya tak de kena mngena dlm ini gmbar.. tp sy ttp tgk.. haha